גמלת נכות כללית היא קצבה חודשית אשר משולמת לכל אדם אשר כושר ההשתכרות שלו נפגע בלפחות 50% ונקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 60% לפחות כתוצאה מפגיעה גופנית, שכלית או נפשית.
לאור מורכבות ההליך למימוש הזכויות, מומלץ להתייעץ עם עורך דין לענייני נכות כללית, אשר יוכל לא רק להעניק ייעוץ באיסוף ובניית התיק הרפואי, אלא גם לייצג את המבוטח ומשפחתו מול הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי עד למיצוי כלל הזכויות הקבועות בחוק.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בליווי, ייצוג וייעוץ לנכים ובני משפחותיהם בתביעות נכות כללית מול המוסד לביטוח לאומי בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו ליצור אסטרטגיה נכונה מול הוועדות הרפואיות של המוסד לביטוח לאומי ולממש את הזכויות אשר מגיעות לך כחוק. לקבלת פרטים נוספים על תביעת נכות כללית, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהי קצבת נכות כללית?
על פי החוק לביטוח לאומי, התשנ"ה – 1995 כל אזרח ישראלי מגיל 18 ועד גיל פרישה אשר כושר ההשתכרות שלו נפגע בלפחות 50% ונקבעה לו נכות רפואית של 60% או יותר כתוצאה מפגיעה גופנית, שכלית או נפשית זכאי לקצבת נכות כללית .
כמו כן, עקרת בית אשר כושרה לתפקד במשק הבית נפגע ב – 50% לפחות זכאית גם היא לקצבת נכות כללית מהמוסד לביטוח לאומי.
סכום קצבת הנכות הכללית תלוי בדרגת הנכות הרפואית (אי-כושר) אשר נקבע בוועדה הרפואית:
- סכום הקצבה לנכות רפואית של 75%-100% (קצבה מלאה) הוא 3,321 ₪.
- סכום הקצבה לנכות רפואית של 74% (קצבה חלקית) הוא 2,242 ₪.
- סכום הקצבה לנכות רפואית של 65% (קצבה חלקית) הוא 2,027 ₪.
- סכום הקצבה לנכות רפואית של 60% (קצבה חלקית) הוא 1,908 ₪.
בנוסף לקצבה החודשית על נכות כללית, המוסד לביטוח לאומי משלם תוספות שונות אשר מיועדות לבן/בת זוג ו – 2 הילדים הראשונים.
איך מגישים תביעת נכות כללית בביטוח הלאומי?
באופן כללי, כל תביעה לקצבת נכות כללית בביטוח לאומי מורכבת – 5 שלבים עיקריים:
- הכנות לקראת הגשת התביעה – ריכוז של כלל המסמכים, הבדיקות והמחלות לשם הגדלת אחוזי הנכות שיקבעו בוועדה הרפואית.
- הגשת תביעה לנכות כללית בביטוח הלאומי – באופן כללי, ניתן להגיש את התביעה במסלול רגיל או במסלול מהיר בהתאם לחומרת המחלה/הלקות ממנה סובל האדם (חולי ALS, השתלות איברים, מוגבלות שכלית התפתחותית וכדומה).
- קביעת נכות על ידי ועדה רפואית לנכות כללית – לאחר שמסתיים הדיון בוועדה הרפואית, רופא הוועדה המייצג את המוסד לביטוח לאומי קובע את אחוזי הנכות על פי "ספר המבחנים הרפואיים".
- קביעת דרגת אי כושר – לאחר קביעת אחוזי הנכות, נקבעת דרגת אי הכושר המתאימה ונשלחת תשובה בדואר ישראל.
- קבלת קצבה או פנייה לערעור – כעת, אם התשובה חיובית לקצבה, הנכה ומשפחתו זכאים לקבל את גמלה חודשית בהתאם לשיעורי הנכות הרפואית שנקבעו לו. אם התשובה אינה חיובית, ניתן לערער על החלטת הוועדה הרפואית או ההחלטה בעניין אי כושר.
חשוב לציין כי בהחלט ניתן לגשת לוועדה הרפואית בצורה עצמאית ללא עו"ד מלווה תוך הקפדה יתרה על סדר, בהירות בהעברת המסר לוועדה וציון הנקודות החשובות.
אך במקביל חשוב לזכור כי לפי נתונים רשמיים רק 30% מהאנשים שפונים למוסד לביטוח לאומי מקבלים את הפיצוי שמגיע להם לעומת יותר מ – 70% כאשר פונים באמצעות עו"ד לענייני נכות כללית, ביטוח לאומי ונזיקין. בסופו של יום, עו"ד אשר מתמחה בנושא בקיא בכל עדכוני החקיקה, הפסיקה והנקודות הקטנות שהוועדה הרפואית מעוניינת לראות, כך שהוא יוכל להשיג לך את הפיצוי המקסימלי.
לסיכום, הגשת תביעה לנכות כללית במוסד לביטוח לאומי מעניקה למבוטחים ובני משפחותיהם את האפשרות לממש את הזכויות אשר מגיעות להם כחוק. לצערנו, פעמים רבות נדמה שהמוסד לביטוח לאומי עושה את המקסימום האפשרי על מנת להקשות, להכשיל ולדחות תביעות נכות כללית על הסף כך שבהחלט מומלץ להתייעץ עם עו"ד מומחה טרם הגשת התביעה למוסד לביטוח לאומי.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק אך ורק בתביעות נזיקין, ביטוח ונזקי גוף כאשר שכר הטרחה נגבה על פי חוק, באחוזים מהסכום הסופי שיתקבל מהביטוח לאומי על בסיס הצלחה בלבד.
משרדינו יבטיח את זכויותיך ויבטיח לך פיצוי מקסימלי בהתאם לחוק. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.