מטופלים אשר נגרם להם נזק כתוצאה מטיפול רפואי רשלני, יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית ולתבוע פיצוי כספי מהגורם המטפל (רופא, אחות, רוקח, טכנאי רנטגן וכדומה) או המוסד הרפואי בו עובד הגורם המטפל.
לעיתים קרובות, תביעות רשלנות רפואית הן מורכבות במיוחד, לכן מומלץ לפנות לעורך דין אשר מתמחה בתביעות נזיקין של רשלנות רפואית בלבד.
משרד עו"ד מיכל אברהמי לוי מתמחה בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם בתביעות רשלנות רפואית מול הגורמים הרלוונטיים. אם חלילה, נגרם לך או לבן משפחה נזק כלשהו כתוצאה מטיפול רפואי רשלני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3928990 ולקבל ייעוץ משפטי ממוקד והערכה אמיתית לסיכויי התביעה שלך, ללא כל התחייבות מצידך.
תביעות רשלנות רפואית
כל גורם מטפל (רופא, אחות, רוקח, טכנאי רנטגן וכדומה) או מוסד רפואי נדרש לפעול בזהירות סבירה בהתאם לנסיבות המקרה.
בעת הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, בית המשפט נדרש לבדוק אם הייתה התרשלות מקצועית על ידי בחינת היסודות הבאים:
- קיומה של חובת זהירות – מהרגע שהגורם המטפל קיבל על עצמו את המשימה לטפל באדם כלשהו, הוא מחויב על פי חוק להשתמש במיומנות הדרושה, הזהירות וניסיונו המקצועי.
- ההפרה – בחינה האם חלה הפרה של חובת הזהירות במקרה הנדון.
- הנזק – בחינת הנזק שנגרם לנפגע או לאחד מבני משפחתו במקרה הנדון.
- הקשר הסיבתי – בחינת הקשר הסיבתי בין התנהגות הגורם המטפל להפרה (ההתרשלות) והנזק שנוצר.
בסופו של יום, בית המשפט נדרש לקבוע כיצד הרופא הסביר יתנהג בסיטואציה דומה בהתאם לנורמות והספרות המקצועית. במידה ובית המשפט יקבע כי הרופא הסביר היה נוהג אחרת בשעת מעשה, הוא יאמוד את הפיצוי הכספי בהתאם לנזק שנגרם לתובע.
מהם השלבים בעת הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית?
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית כוללת 3 שלבים עיקריים:
- איסוף התיעוד הרפואי – בעת הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית התובע נדרש להוכיח כי נגרם לו נזק כתוצאה מהטיפול הרשלני שהוענק לו. כתוצאה מכך, השלב הראשון בכל תביעת רשלנות רפואית היא איסוף וניתוח התיעוד הרפואי של המטופל.
- חוות דעת מומחה רפואי – לאחר איסוף וניתוח התיעוד הרפואי של המטופל על ידי הצוות המשפטי, נדרש להמציא חוות דעת של מומחה רפואי בתחום הרשלנות הנטענת. משרדינו עובד בצורה צמודה מול רופאים מומחים בתחומים רבים כך שנוכל לסייע ולהתאים עבורך את המומחה הרפואי הדרוש לך.
- הגשת התביעה לבית המשפט – הגשה וניהול התביעה בבית המשפט בהתאם לגובה הנזק.
חשוב לציין כי תקופת ההתיישנות של תביעות רשלנות רפואית היא עד 7 שנים מהיום שבו נוצרה עילת התביעה. לעיתים, הנזק לא מתגלה בצורה מיידית, במקרים אלא התביעה תתיישן 7 שנים מיום גילוי הנזק ובתנאי שלא חלפו 10 שנים מהיום שבו נוצר אירוע הנזק.
פיצוי כספי בתביעות רשלנות רפואית
כאמור, מטרת תביעת הרשלנות היא להשיג פיצוי כספי לנפגע אשר יוכל לשמש אותו או יורשיו בעתיד.
במידה והתובע מצליח להוכיח כי הנזק שנגרם לו הוא כתוצאה מרשלנות רפואית של הגורם או המוסד המטפל, בית המשפט יקבע את גובה הפיצוי הכספי בהתאם לראשי הנזק הבאים:
- נזק גופני – פיצוי כספי בגין נזקי גוף, כאב וסבל, קיצור תוחלת החיים או אבדן חיים, פגיעה בזכות של החולה לאוטונומיה וכדומה.
- נזק ממוני – פיצוי כספי בגין נזקי הטיפולים שהתובע שהוציא, אובן כושר השתכרות וכדומה.
חשוב לציין כי למרות עדכוני החקיקה, הפסיקה והעלייה המשמעותית בהגשת תביעות נזיקין בגין רשלנות רפואית, רוב התביעות מסתיימות בפשרה בין הצדדים כתוצאה מקושי משפטי אמיתי בהוכחת דבר הרשלנות או חוסר עניין לייצר תקדימים משפטיים אשר יחייבו את כלל הגורמים בעתיד.
משרד עו"ד מיכל אברהמי לוי עוסק בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם בתביעות רשלנות רפואית מול כל הגורמים הרלוונטיים. שכר הטרחה במשרד על תביעות רשלנות רפואית נגבה באחוזים מתוך הסכום שיתקבל על בסיס הצלחה בלבד!
במידה ונגרם לך או לאחד מבני משפחתך נזק כלשהו כתוצאה מרשלנות רפואית של הצוות הרפואי, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3928990 ולקבל ייצוג משפטי והערכה אמיתית לסיכויי התביעה שלך, ללא כל התחייבות מצידך.