על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, כל פגיעה גופנית אשר נגרמה כתוצאה מתאונת דרכים מזכה את הנפגע בפיצוי כספי, מחברת הביטוח או מקרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים) בהתאם להיקף הנזק שנקבע על פי קריטריונים מסוימים.
משרד עו"ד מימון פאר מתמחה בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם בתאונות דרכים בפריסה ארצית. הניסיון הרב שצברנו במשרד עו"ד מימון פאר יאפשר לנו להדוף את טענות חברות הביטוח הגדולות ולהשיג לך פיצוי מקסימלי. אם נפגעת בתאונת דרכים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ולקבל הערכה אמיתית לגבי סכום הפיצוי, ייעוץ וליווי משפטי אפקטיבי.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 הביא לרפורמה יסודית בישראל בכך שהוא הטיל אחריות מוחלטת על הנהג המעורב בתאונה באמצעות ביטוח החובה והעניק לנפגע בתאונת דרכים זכות אוטומטית לפיצוי, ללא קשר ותלות בשאלת האשמה.
עד לחקיקתו של חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כל תובע אשר ביקש לזכות בפיצוי כספי כלשהו, היה נדרש להוכיח שנזקו נגרם על ידי התרשלות של הנתבע. במידה והנתבע לא התרשל או שלא ניתן היה להוכיח כי הנזק נגרם באשמתו של הנתבע – התובע לא קיבל פיצוי.
מטרתו של המחוקק בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 היא להעניק לנפגע בתאונת דרכים פיצוי מהיר (אך חלקי) בגין כל נזק גוף על ידי שילוב של 3 אלמנטים מנחים:
- אחריות מוחלטת (Strict Liability) – כאמור, חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 קובע בצורה מפורשת כי הזכות לפיצוי אינה מושפעת מאשמתו של הניזוק (התובע) ואינה מותנת בקיום אשמה מצדו המזיק (הנתבע).
- הרחבת חובת הביטוח – חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 מרחיב את חבות חברת הביטוח כך שהנפגע יוכל לדרוש את הפיצוי מחברת הביטוח ללא דיחוי ולא מהנתבע אשר עלול להגיע למצב של חדלות פירעון או לעכב שלא לצורך את הפיצוי שהוא נדרש לשלם לנפגע.
- הקמת קרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים) – במקרים בהם זהות הפוגע אינה ידועה (למשל, במקרים של תאונת "פגע וברח"), הפוגע נוהג ללא ביטוח בתוקף או שחברת הביטוח פשטה רגל – המדינה תעניק פיצוי כספי לנפגע באמצעות קרנית (קרן לפיצוי נפגעי תאונות דרכים).
איך מחשבים וקובעים את הפיצוי בתאונת דרכים?
על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975, הפיצוי הכספי לנפגעי תאונות דרכים תלוי בדרגת הפגיעה ורמת הנזק שנוצר להם.
במקרים של פציעה מתאונת דרכים, המדדים העיקריים שיילקחו בחשבון בעת חישוב וקביעת הפיצוי שיתקבל יהיו:
- שיעור הנכות של הנפגע
- גיל הנפגע
- רמת השתכרותו של הנפגע טרם תאונת הדרכים (אם הנפגע הוא קטין, מחשבים את הפיצוי על פי השכר הממוצע במשק).
- פוטנציאל השתכרותו העתידי של הנפגע
- מידת הפגיעה בתפקודו העתידי ועלות הטיפולים הרפואיים שהנפגע נדרש ויידרש בהם בעתיד.
במקרים של מוות מתאונת דרכים, המדדים העיקריים שיילקחו בחשבון בעת חישוב וקביעת הפיצוי שיתקבל יהיו:
- גיל ההרוג
- עיסוקו ורמת השתכרותו של ההרוג טרם תאונת הדרכים
- מידת התלות של מבקש הפיצויים בהרוג
- מידת הפגיעה של קרובי משפחתו של ההרוג
לעיתים קרובות, אני רואה מקרים בהם חברות הביטוח מנסות לדחות ולצמצם את אחריותם לפיצוי. לעיתים קרובות, ייצוג משפטי על ידי עורך דין אשר מתמחה בתאונות דרכים יכול להוביל לפיצוי גבוה יותר ולאפשר לנפגע ובני משפחתו להתמקד במאמצי ההחלמה, ההתאוששות והחזרה לשגרה יומיומית.
משרד עו"ד מימון פאר בעל ניסיון רב שנים ומעניק ייעוץ משפטי, אפקטיבי וממוקד לנפגעים ובני משפחותיהם בתאונות דרכים בפריסה ארצית. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני או לתיאום פגישת היכרות, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך, ללא כל התחייבות מצידך.