משבר הקורונה אשר פוקד אותנו בשנה האחרונה הוביל למאות אלפי חולים, מאושפזים ומקרי מוות כואבים.
לעיתים קרובות, החשיפה הראשונית לנגיף הקורונה התרחשה במקום העבודה כתוצאה מחשיפה לחולה מאומת אחר. במקרים אלה, החולה ובני משפחתו זכאים לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי אשר נועד להעניק פיצוי על אובדן ההכנסה הצפויה של החולה.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בייצוג נפגעים ובני משפחותיהם מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה. אם חלילה, התגלו אצלך תסמינים חיוביים של קורונה במקום העבודה, יתכן שאנו יכולים להשיג עבורך פיצוי כספי משמעותי אשר יעזור לך לצלוח את התקופה הקרובה. לבדיקה ראשונית, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לאמוד את הנזק ולהעניק לך ייעוץ משפטי נכון, אפקטיבי ומותאם אישית.
תביעה לפיצוי נפגעי עבודה בעקבות הידבקות בנגיף הקורונה
לאחרונה, פונים אלינו יותר ויותר חולי קורונה (שכירים, עצמאים ומתנדבים כאחד) אשר נחשפו וחלו בקורונה בסביבת העבודה בה הם שוהים במהלך רוב שעות היום.
הדוגמא המובהקת ביותר היא ציבור הרופאים, האחיות והעובדים בבתי החולים (נהגים, מד"א, מתנדבים וכדומה) אשר חשופים לנגיף מסביב לשעון, אך התפשטות המחלה לא מתבצעת רק בסביבה זו. דוגמא נוספת היא ציבור המורים בישראל אשר חשוף להתקהלות בכיתה ובשטח בית הספר, כתוצאה מכך, הדבקות רבות מתרחשות מחשיפה לתלמיד או איש צוות אשר לא מודע למצבו הרפואי.
במקרים אלה, החולים ובני משפחותיהם זכאים לתשלום דמי פגיעה מהמוסד לביטוח לאומי. דמי הפגיעה נועדו להעניק פיצוי על אובדן ההכנסה הצפויה של החולה, כך שהוא ובני משפחתו יוכלו לעבור את התקופה בה הוא אינו יכול לעבוד למחייתו.
מהו גובה הפיצוי שניתן לקבל מהביטוח הלאומי?
על פי חוק, שיעור דמי הפגיעה מחושבים על פי 75% מהכנסת המבוטח החודשית כאשר דמי הפגיעה כוללים שכר בסיס, שכר שעות נוספות, פרמיות ומענקים (כגון ביגוד, הבראה, משכורת 13).
באופן כללי, דמי הפגיעה משולמים לתקופה של עד 13 שבועות ויכולים לעמוד על סכום של עד 1,114.38 ש"ח ליום בהתאם להכנסתו של החולה. חשוב לציין כי המוסד לביטוח לאומי מנכה במקור את תשלומי מס ההכנסה, דמי ביטוח הלאומי ודמי ביטוח הבריאות בהתאם להכנסותיו של המבוטח.
אם חלילה נשארה למבוטח נכות כלשהי, ניתן להגיש תביעה לקצבת נכות מעבודה. במקרים בהם המבוטח הוכר כנפגע עבודה ונפטר בעקבות נגיף הקורונה, בני משפחתו יכולים להיות זכאים לגמלת תלויים.
חשיבות הייצוג המשפטי בתביעות בגין הידבקות בנגיף הקורונה
אין ספק שהגשת תביעת נזיקין בגין הידבקות בנגיף הקורונה במקום העבודה היא פרוצדורה מאתגרת, מורכבת ומתישה במיוחד.
לעיתים קרובות, יש להוכיח סבירות גבוהה (למעלה מ – 51% ) שההידבקות התרחשה במקום העבודה. כמו כן, לרוב החולה ובני משפחתו יהיו זכאים לפיצוי כספי לא רק מהמוסד לביטוח לאומי אלא גם מחברת הביטוח והפנסיה.
במקביל, ישנם מקרים בהם ניתן לתבוע לא רק על נזקי גוף של המבוטח אלא אף על רשלנות פושעת אשר הובילה להידבקות בקורונה. לדוגמא, עובדי כבאות והצלה בנצרת אשר על פי דיווחים בתקשורת, קיבלו הנחייה להמשיך ולהגיע למקום העבודה למרות שחלקם דיווחו על תסמיני קורונה מובהקים – התוצאה לרשלנות של הצוות הפיקודי בתחנה הייתה 7 כבאים מאומתים, 20 כבאים שנשלחו לבידוד ותחנה שלמה שנסגרה לציבור.
עורך דין אשר מתמחה בתביעות נזיקין יוכל לא רק להעניק ייעוץ משפטי ולבחון את השתלשלות האירועים והחומר הרפואי בעיניים משפטיות אלא אף לאמוד את הפיצוי הכספי הצפוי ולייצג את החולה ובני משפחתו מול כל הגורמים הרלוונטיים.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בתביעות נזיקין "פשוטות" ומורכבות כאחד מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה. חשוב לציין כי שכר הטרחה במשרדינו נגבה על פי חוק, באחוזים מתוך הסכום שיתקבל על בסיס הצלחה בלבד – כך שאין לך מה להפסיד!
לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.