אין אדם אשר לא מפחד לאבד את כושר העבודה שלו כתוצאה ממחלה, תאונה דרכים או תאונת עבודה קשה, פתאומית ובלתי צפויה. במקרים אלה, אם יש לאדם פוליסת ביטוח לאובדן כושר עבודה, הוא ומשפחתו יוכלו ליהנות מהגנה כלכלית/פיננסית לאורך כל התקופה בה הוא מושבת ובצורה זו המבוטח לא יהפוך לנטל כלכלי על משפחתו הקרובה.
לצערנו, פעמים רבות אנו נתקלים בחברות ביטוח (הראל, מגדל, הפניקס, כלל ביטוח, איילון, מנורה, הכשרה וכדומה) אשר נוקטות ב"שיטת מצליח" ודוחות תביעות לאובדן כושר עבודה בטענות שווא, על מנת להתנער מאחריותן לשלם למבוטח את הפיצוי הכספי שמגיע לו.
אם תביעתך נדחתה בצורה בוטה, בטענות שווא וללא סיבה מוצדקת – ההמלצה היא לא לוותר לחברת הביטוח!
משרד עו"ד מימון פאר מייצג נפגעים ובני משפחותיהם מול כל חברות הביטוח הפרטיות (הראל, מגדל, הפניקס, כלל ביטוח, איילון, מנורה, הכשרה וכדומה) בישראל. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו למצות את הדין עם חברת הביטוח ולהשיג את הפיצוי הכספי שמגיע לך. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.
תביעות ביטוח אובדן כושר עבודה
לפי נתונים רשמיים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, כל אדם רביעי בישראל יגיע במהלך חייו למצב של אובדן כושר עבודה חלקי או אובדן כושר עבודה מלא טרם יציאתו לפנסיה.
על פי חוק חוזה הביטוח, תשמ"א-1981, על מנת לממש את זכותו של המבוטח לקבלת פיצוי כספי מחברת הביטוח, עליו להגיש תביעה רשמית בכתב לחברת הביטוח שלו.
בין המסמכים שהמבוטח ומשפחתו נדרשים להגיש לחברת הביטוח, על מנת לממש את פוליסת הביטוח לאובדן כושר עבודה ניתן למצוא:
- פוליסת הביטוח – המבוטח ומשפחתו נדרשים לאתר ולהציג את תנאי הפוליסה שברשותם. אם אין ברשותך את מסמכי הפוליסה, ניתן להשתמש בכלים דיגיטליים כמו הר הביטוח והמסלקה הפנסיונית, אשר מאפשרים לכל אדם לאתר ולהוציא את כלל הביטוחים שרשומים על שמו.
- תיעוד רפואי מלא – המבוטח ומשפחתו נדרשים להציג תיעוד רפואי מלא אשר מצביע על מצבו של המבוטח. בין המסמכים הרפואיים ניתן למצוא צילומי רנטגן, CT, MRI, חוות דעת רפואיות וכדומה.
- אישורי שכר – מבוטחים שכירים נדרשים להמציא 12 תשלומי שכר אחרונים ומבוטחים עצמאיים נדרשים להמציא דו"ח שומה או אישור מרואה החשבון על 12 החודשים האחרונים שקדמו לאירוע.
- תיאום מס – המבוטח ומשפחתו נדרשים להמציא תיאום מס לשנת המס הנוכחית.
כמו כן, אם מדובר במקרה של אובדן כושר עבודה עקב תאונת עבודה, המבוטח ומשפחתו ידרשו להציג את החלטת המוסד לביטוח לאומי בעניין המבוטח. אם מדובר במקרה של אובדן כושר עבודה עקב תאונת דרכים, המבוטח ומשפחתו ידרשו להציג אישור רשמי של משטרת ישראל.
לאחר קבלת כלל המסמכים מהמבוטח ומשפחתו, חברת הביטוח תחל בבדיקות המקרה הספציפי של המבוטח תוך ההתייחסות למצבו הרפואי, הכנסותיו ועיסוקו של המבוטח. בסיום הבדיקה, יוחלט על ידי חברת הביטוח אם המבוטח ומשפחתו זכאים לקצבה חודשית (קצבה בגובה של עד 75% מהמשכורת הממוצעת של המבוטח) בהתאם לתנאי הפוליסה או אם היא דוחה את התביעה על הסף.
חשוב לציין כי בהחלט ניתן לפנות בצורה עצמאית לחברת הביטוח ובצורה זו "לחסוך" את עלויות הטיפול של עורך דין אשר מתמחה בתביעות ביטוח אובדן כושר עבודה (נזיקין) – אך מניסיוננו, מצב זה עלול להוביל לכך שחברת הביטוח תדחה את התביעה כתוצאה ממסמכים חלקיים/לא נכונים, תקבע סוג נכות אשר לא תואמת את מצב המבוטח או תקצר את תקופת התשלום לה זכאי המבוטח.
עורך דין לתביעת ביטוח אובדן כושר עבודה יוכל לייצר וודאות מול חברת הביטוח, לתכנן בצורה נכונה יותר את תביעת הביטוח ולהגדיל את תקופת הזכאות והפיצויים הכספיים אשר יועברו למבוטח ומשפחתו. כמו כן, ייצוג משפטי לתביעת ביטוח אובדן כושר עבודה יאפשר לבני המשפחה לטפל ולהעניק את מלוא תשומת הלב למבוטח במקום לבזבז את הזמן היקר למלחמות מול חברת הביטוח, קרן הפנסיה או המוסד לביטוח לאומי.
איך ניתן להתמודד עם דחייה מצד חברת הביטוח בתביעת ביטוח אובדן כושר עבודה?
לאור מורכבות מימוש הפוליסה, הסכומים הגבוהים והבירוקרטיה הרבה, לעיתים קרובות חברת הביטוח בוחרת לדחות את בקשת המבוטח ולא להעניק את הפיצוי הכספי שמגיע למבוטח ולבני משפחתו.
לפי נתונים רשמיים של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר כ – 33% מתביעות הביטוח לאובדן כושר עבודה נדחות על ידי חברות הביטוח הפרטיות. חברות הביטוח אשר לא מעוניינות לשלם את הקצבה החודשית מערימות על המבוטח ומשפחתו קשיים דווקא ברגע האמת, נוקטים ב"שיטת מצליח" או בטקטיקות הפחדה כאלה ואחרות (שליחת חוקרים פרטיים, שלילה של הצהרת הבריאות וכדומה).
במקרים אלה, המבוטח יכול להשלים עם החלטת חברת הביטוח או לבחור להילחם בה בבית המשפט. לפי נתונים רשמיים של רשות שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר, ציבור המבוטחים שנדחה על ידי חברות הביטוח בפעם הראשונה, מנצח אותן בבית המשפט בפעם השניה – כך שההמלצה שלי היא לא לוותר לחברת הביטוח!
לסיכום, ביטוחי אובדן כושר עבודה חשובים לכל שכיר או עצמאי במשק הישראלי – אך לצערנו, ברגע האמת כאשר המבוטחים ובני משפחותיהם מעוניינים לממש את הפוליסות הם נתקלים בשלל תירוצים, שיטות וטענות שווא מצד לחברת הביטוח.
אם קיבלת דחיה, סירוב או שההרגשה הכללית שלך היא שאין לך באמת עם מי לדבר בחברת הביטוח ששילמת לה ממיטב כספך – משרד עו"ד מימון פאר נמצא כאן בשבילך!
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בייצוג מבוטחים ובני משפחותיהם מול כל חברות הביטוח, קרנות הפנסיה והמוסד לביטוח לאומי. אנו נשמח לייצג את האינטרסים שלך מול חברת הביטוח, להעלות את הטענות המשפטיות הנכונות ולהשיג את הפיצוי הכספי המקסימלי שיאפשר לך לקבל וודאות כלכלית לאורך זמן רב.
שכר הטרחה של המשרד נגבה על פי חוק, באחוזים מתוך הסכום שיתקבל מחברת הביטוח על בסיס הצלחה בלבד. לקבלת ייעוץ ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.