על פי סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה, בעלי נכות רפואית פטורים מתשלום מס הכנסה ואף זכאים לחזר מס רטרואקטיבי.
משרד עו"ד מיכל אברהמי לוי עוסק בניהול תביעות מורכבות מול המוסד לביטוח לאומי. פעמים רבות, אנו מלווים לקוחות אשר סובלים מנכות רפואית כתוצאה מאירוע רפואי חמור. במקרים רבים, ניתן להגדיל את אחוזי הנכות שנקבעו על ידי הוועדה הרפואית של הביטוח הלאומי ולקבל פטור והחזר מס רטרואקטיבי. לקבלת ייעוץ משפטי מותאם אישית, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3928990 ונשמח לעמוד לרשותך.
מי זכאי לפטור ממס הכנסה?
סעיף 9 (5) לפקודת מס הכנסה קובע כי הזכאים לפטור ממס הכנסה הם:
- בעלי תעודת עיוור או לקוי ראייה.
- נכים בשיעור של 100%.
- נכים בשיעור משוקלל של 90% בגין מספר מחלות. לדוגמא, חולה לב שסובל במקביל מבעיה גסטרולוגית ובעיה בעור. ניתן לחשב את הנכות הרפואית המשוקללת באמצעות המחשבון של המוסד לביטוח לאומי ורק לאחר הופעה בפני ועדה רפואית של הביטוח הלאומי.
לבדיקת זכאות ניתן לפנות לעורך דין אשר מתמחה בביטוח לאומי או עו"ד תכנון מס אשר מלווה ומייעץ לבעלי נכויות רפואיות. עו"ד אשר מתמחה בנושא יוכל ללוות אותך במקצועיות ולהבטיח את מימוש זכויותיך מול המוסד לביטוח לאומי.
מהי תקרת ההכנסה אשר פטורה ממס הכנסה?
באופן כללי, הפטור שניתן לקבל ממס ההכנסה מוגבל ומתעדכן מידי שנה. המחוקק קבע מספר תקרות, בהתאם לסוג ההכנסה:
- הכנסה מיגיעה אישית – נכון לשנת 2018, הכנסתו השנתית של הנכה מעבודה פטורה עד ל – 608,400 ₪.
- הכנסה שאינה מיגיעה אישית – נכון לשנת 2018, הכנסתו השנתית של הנכה שלא מיגיעה אישית (השקעות, הכנסה משכירות וכדומה) פטורה עד ל – 72,960 ₪ (רק במקרים בהם ההכנסה מיגיעה אישית נמוכה מסכום זה).
- הכנסה מריבית – נכון לשנת 2018, הכנסה מריבית המשולמת על כספי הפיצויים, הביטוח או החיסכון של הנכה פטורה עד ל – 300,000 ₪.
על מנת לממש את הזכות מול המוסד לביטוח לאומי יש להגיש בקשה לפטור ממס הכנסה (טופס 1516) ולצרף את המסמכים הדרושים. מומלץ להגיש את הבקשה על ידי עורך דין אשר מתמחה בביטוח לאומי, ביטוח ופנסיה אשר מכיר את הנושא על בוריו.
משרדינו מתמחה בליווי וייצוג מול המוסד לביטוח לאומי ופקידי השומה ברשויות המס בישראל. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3928990 ונשמח לעמוד לרשותך.