מטופלים אשר נגרם להם נזק כתוצאה מטיפול רפואי רשלני יכולים להגיש תביעת רשלנות רפואית ולתבוע פיצוי כספי בהתאם לנזק שנגרם להם מהגוף המטפל. לעיתים קרובות, על מנת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית על המטופל לאסוף חומרים רפואיים אשר מצביעים על העוול שנגרם לו.
משרד עו"ד מימון פאר הוא בעל ניסיון רב בניהול תביעות מורכבות בגין רשלנות רפואית בפריסה ארצית כאשר מטרתנו היא להשיג עבורך את הפיצוי המקסימלי. לקבלת פרטים נוספים על הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהם השלבים בעת הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית?
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית מוגשת לבית המשפט כאשר ישנו חשד סביר, חשש או ממצאים לטיפול רפואי רשלני שגרם לנזק ישיר למטופל.
תביעה בגין רשלנות רפואית יכולה להיות כנגד המטפל שטיפל במטופל (רופא, אחות, מרדים וכדומה) והמוסד הרפואי (בית החולים, קופת החולים וכדומה) אשר לו אחריות שילוחית כמעביד של הרופא.
לרוב, הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית תכלול את השלבים הבאים:
- איסוף החומר הרפואי – בכל תביעת רשלנות רפואית, התובע נדרש להוכיח לבית המשפט כי נגרם לו נזק ממשי כתוצאה מהטיפול הרשלני אותו קיבל. כתוצאה מכך, ישנה חשיבות רבה באיסוף ובחינה של כלל החומרים הרפואיים של התובע (התיעוד הרפואי, צילומים, גיליונות אשפוז, הרדמה וכדומה).
- פנייה לרופא מומחה לקבלת חוות דעת מקצועית – לאחר איסוף ראשוני של החומר הרפואי, התובע נדרש לבסס את טענותיו על ידי פנייה לרופא מומחה אשר ינפיק עבורו חוות דעת מקצועית על הנסיבות והיקף הנזק שנגרם לו.
- הגשת התביעה לבית המשפט – רק לאחר קבלת חוות דעת מקצועית מרופא מומחה, ניתן להגיש את התביעה לבית המשפט. תביעות אזרחיות עד 2.5 מיליון ₪ יוגשו לבית משפט השלום ותביעות של 2.5 מיליון ₪ ומעלה, יוגשו לבית משפט המחוזי.
חשוב לדעת כי תקופת ההתיישנות לתביעת רשלנות רפואית עומדת בחוק על 7 שנים, כך שאם ישנה עילה או חשד כלשהו לרשלנות מצד הגורמים המטפלים, מומלץ לא להתמהמה ולפנות לעורך דין אשר מתמחה בנושא זה לייעוץ משפטי.
משרדינו מתמחה אך ורק בדיני נזיקין, רשלנות רפואית ומימוש זכויות רפואיות בפריסה ארצית. לקבלת פרטים נוספים, ניתן ליצור עימנו קשר ב- 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.