למרות שאנו מבינים שהנוכחות שלנו בעולם הזה זמנית, לעיתים קרובות אני פוגשת אנשים ומשפחות אשר מתקשים לקבל ולהתמודד עם חולי, נכות או שיקום של אחד מבני המשפחה הקרובה.
לעיתים קרובות, מדובר על אירועים בלתי צפויים אשר משפיעים בצורה ישירה על איכות החיים, המצב הרגשי והפיזי של כל אחד מבני המשפחה אשר נאלצים לתמוך בחולה ואחד בשני. במהלך הטיפול האישי או המשפחתי אני אוכל לאפיין את הבעיות ולהציג לך מספר רב של פתרונות ודרכים להתמודדות עם המצב החדש.
התמודדות אישית ומשפחתית עם חולי, נכות ושיקום
לרוב ההתמודדות מתחילה כבר מהשלבים המקדימים של גילוי המחלה כאשר ככל שהמחלה קשה יותר, כך ההתמודדות מצריכה כוחות נפשיים ופיזיים רבים יותר מבני המשפחה הקרובה.
מניסיוני רב השנים במרכז טיה, ההתמודדות של כל אחד מבני המשפחה מושפע מהפרמטרים הבאים:
- אופי המחלה – אופי המחלה והשלב בו נמצא החולה.
- מבנה המשפחה – מבנה המשפחה משפיע בצורה ישירה על ההתמודדות של אחד מבני המשפחה.
- משאבים כלכליים – לעיתים קרובות, מחלה של אחד מבני המשפחה יוצרת טלטלה והשפעה מיידית מבחינה כלכלית. דווקא משפחות מבוססות אשר התרגלו לרמת חיים גבוהה כתוצאה מהכנסה חודשית מעל הממוצע, נאלצות ביום אחד להתמודד עם מחסור כלכלי והוצאות רפואיות חריגות אשר יכולות להוביל למחשבות שליליות וכיוונים לא רצויים.
התמודדות עם חולי, נכות ושיקום היא תהליך מורכב במיוחד אשר מעלה ומציף בקרב בני המשפחה אינספור שאלות, לבטים ותהיות על העתיד לבוא.
משפחות רבות נוטות לגונן ולבטל את עצמן בפני החולה, אך למרות שהכוונה היא טובה היא יכולה להפוך לחרב פיפיות אשר תפגע בחולה ובמשפחתו (במיוחד במקרים בהם החולה זקוק לשיקום ארוך או כאשר מצבו של החולה דורש טיפול 24/7 מסביב לשעון).
לסיכום, אם אתם עוברים תקופה קשה כתוצאה ממחלה, תאונה או נכות של אחד מבני המשפחה, אל תישארו לבד ופנו עוד היום למרכז טיה אשר מנוהל על ידי דוקטור שרית פוני, PHD בפסיכולוגיה ו – M.A בפסיכולוגיה חינוכית-יישומית. מרכז טיה יאפשר לכם לקבל את כל התמיכה, הייעוץ והמענה הטיפולי תחת קורת גג אחת.
לקבלת פרטים נוספים על התמודדות אישית/משפחתית עם חולי, נכון ושיקום או לתיאום פגישת היכרות ללא התחייבות , ניתן לפנות אל מרכז טיה.