ביטוח מחלות קשות מעניק למבוטח פיצוי כספי חד פעמי במקרה של גילוי מחלה קשה אשר מצויה ברשימת המחלות בפוליסה של המבוטח.
במאמר זה אציג את השלבים בהגשת תביעה לחברת הביטוח בגין גילוי מחלה קשה.
משרד עו"ד מימון פאר עוסק בייצוג של נפגעים ובני משפחותיהם מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה הגדולות במשק. הניסיון הרב שצברנו במשרד, מאפשר לנו לנתח את המצב בעיניים משפטיות ולדאוג למיצוי הזכויות הרפואיות שלך. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3925361 ונשמח לעמוד לרשותך.
מהי מחלה קשה על פי חברת הביטוח?
כל פוליסת ביטוח היא שונה, לכן מומלץ לבדוק את פוליסת הביטוח שנמצאת ברשותך.
באופן כללי, חברות הביטוח כוללות בפוליסת הביטוח מחלות כמו שבץ מוחי, סרטן העור, מחלות שרירים, עיוורון, מחלות כבד ועוד. ככל שפוליסת הביטוח יקרה יותר, כך המבוטח יוכל לקבל פיצוי כספי גדול יותר אשר ישמש אותו להתמודדות עם ההוצאות הרפואיות, הלוגיסטיות והכלכליות אשר נובעות מהמחלה שפקדה אותו.
מהם השלבים בהגשת תביעה לפיצוי כספי בגין גילוי מחלה קשה מול חברת הביטוח?
באופן כללי, על מנת לקבל את הפיצוי הכספי מחברת הביטוח על המבוטח להוכיח כי הוא חולה במחלה קשה אשר מצויה בפוליסת הביטוח שלו.
לרוב, נוהל הגשת התביעה מול חברות הביטוח בישראל כולל ריכוז של כלל המסמכים הרפואיים של המבוטח, חוות דעת רפואית של רופא מומחה וחתימה על טופס ויתור על סודיות רפואית.
לכאורה, ההליך פשוט מאוד – אך, לצערנו המציאות היומיומית מוכיחה כי לא מעט חברות ביטוח מרימות קשיים על ציבור המבוטחים, דוחות את התביעה לפיצוי כספי ונוקטות ב"שיטת מצליח" מול מבוטחים אשר מוותרים על הפיצוי הכספי שמגיע להם.
לסיכום, פוליסת ביטוח מחלות קשות נועדה להעניק למבוטח ובני משפחתו את השקט הכלכלי להתמודד עם המחלה הקשה שפקדה אותם.
לצורך הגשת התביעה מול חברת הביטוח, מומלץ להיעזר בעורך דין אשר מתמחה בתביעות נזיקין, ביטוח ופנסיה. עו"ד מיומן יוכל לנתח את התיק הרפואי בעיניים מקצועיות ולייצג את האינטרסים שלך מול כלל הגורמים עד לקבלת הפיצוי הכספי המקסימלי שניתן לקבל על פי חוק.