תביעות נזיקין הן תביעות אשר מוגשות כנגד צד שלישי (חברת ביטוח, מעסיק וכדומה) לצורך קבלת פיצוי כספי על הנזק שנגרם לך.
במאמר זה אציג את הסיבות (העוולות) השכיחות להגשת תביעת נזיקין בהליכי גירושין בין בני זוג.
משרד עו"ד מיכל אברהמי לוי עוסק בייצוג של נפגעים בתביעות נזיקין מגוונות מול המוסד לביטוח לאומי, חברות הביטוח והפנסיה הגדולות בישראל. הניסיון הרב שצברנו, מאפשר לנו לנתח את הסיטואציה בעיניים משפטיות ולהעניק לך את הייעוץ המשפטי הנכון ביותר למיצוי הזכויות שלך מול כלל המעורבים בהליך המשפטי. לקבלת ייעוץ משפטי ראשוני, ללא כל התחייבות מצידך, ניתן ליצור עימנו קשר ב – 072-3928990 ונשמח לעמוד לרשותך.
מתי ניתן להגיש תביעת נזיקין בהליכי גירושין בין בני זוג?
לעיתים קרובות, תביעת נזיקין בהליכי גירושין בין בני זוג עלולה להיות מוגשת במקרים הבאים:
- סרבנות גט – סרבנות גט היא למעשה פגיעה אנושה בחירות, בכבוד ובזכותה של האישה להמשיך את חייה, להתחתן ולהביא ילדים מגבר אחר. החקיקה והפסיקה הנוכחית בבתי המשפט לענייני משפחה או בבתי הדין הרבניים רואים בתופעה של סרבנות גט עוולת נזיקין אשר כובלת את האישה בניגוד לרצונה ומזכה בפיצוי כספי.
- בגידה – בגידה היא מעשה שיש בו פגיעה אנושה בצד הנבגד. לרוב, בתי המשפט לענייני משפחה או בתי הדין הרבניים ממעטים להכיר במעשה כעוולת נזיקין, אך כאשר ניתן לכמת את המעשה ולהוכיח נזק כספי מובהק (לדוגמא, נסיעות לחו"ל עם המאהב או המאהבת, תשלום של חשבונות, ביטול עיקול לטובת צד שלישי וכדומה) בהחלט ניתן לקבל פיצוי כספי על מעשה הבגידה.
- לשון הרע – בימינו הליכי גירושין רבים זולגים לסביבה הציבורית של הרשתות החברתיות. אם אחד מהצדדים יכול להוכיח הכפשות, שקרים וטענות כזב אשר פוגעות בשמו הטוב, ניתן להגיש תביעת לשון הרע אשר תחייב את הצד הפוגע בפיצוי כספי אשר יכול להגיע עד 50,000 ₪ ללא הוכחת נזק.
- אלימות בתוך המשפחה – אלימות פיזית או נפשית אשר מבוצעת בתוך המשפחה לתקופת זמן ארוכה, יכולה להוות עילה לתביעת נזיקין. לרוב, היקף הפיצוי תלוי ברמת הנזק הפיזי או הנפשי שנוצר לנפגע כתוצאה מהפסדי השתכרות, ימי מחלה, אבדן כושר עבודה וכדומה.
חשוב לציין כי לא מקרה מהווה עילה להגשת תביעת נזיקין בין בני זוג. לכן בטרם הגשת התביעה, מומלץ לקבל ייעוץ מקדים אצל עורך דין משפחה וגירושין אשר יוכל לבחון את הנסיבות בעיניים משפטיות, לאמוד את הנזק שנוצר לך (כלכלי, פיזי או נפשי) וסיכויי ההצלחה של התביעה בבתי המשפט לענייני משפחה או בבתי הדין הרבניים.
לסיכום, הגשת תביעת נזיקין במסגרת הליכי גירושין בין בני זוג יכולה להתרחש במקרי קיצון בהם צעדיו של אחד מהצדדים הובילו לפגיעה בצד השני (לשון הרע, סרבנות, אלימות וכדומה). לעיתים קרובות, עורכי דין לענייני משפחה עושים שימוש בתביעות נזיקין כמנופי לחץ על הצד הנגדי (לדוגמא, תביעת נזיקין בגין סרבנות גט אשר מוסרת לאחר קבלת הגט על ידי האישה) – ופחות לצורך קבלת פיצוי כספי, אך כל מקרה לגופו.